بازدید معاون میراث‌فرهنگی همدان از بافت تاریخی ملایر

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان به همراه مسئول حریم و کارشناس بافت تاریخی با هدف پیگیری برنامه‌ها و روند حفاظت از میراث‌فرهنگی، بافت تاریخی، بازار تاریخی و فرهنگی ملایر، حمام مظاهری، خانه منصوری و مسجد تاریخی پارک سیفیه بازدید کردند.

به گزارش میراث‌آریا، حمیدرضا حیدری معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان به همراه مسئول حریم و کارشناس بافت تاریخی با هدف پیگیری برنامه‌ها و روند حفاظت از میراث‌فرهنگی، بافت تاریخی، بازار تاریخی و فرهنگی ملایر، حمام مظاهری، خانه منصوری و مسجد تاریخی پارک سیفیه بازدید کردند.

در بازار تاریخی ملایر موضوعاتی مانند بررسی انشعابات و مجوزهای صادره برای ایجاد طلافروشی‌ها، نحوه استفاده از مصالح ناهمگون در برخی تعمیرات و همچنین روند پیگیری طرح ساماندهی بازار مورد ارزیابی قرار گرفت و کارشناسان ضمن تأکید بر ضرورت حفظ اصالت بصری و هماهنگی کالبدی، بر رعایت ضوابط میراثی در تمامی مداخلات تأکید کردند.

در بافت تاریخی ملایر با توجه به اینکه ملایر یکی از ۱۶۸ شهر دارای بافت تاریخی ارزشمند کشور است، مباحث مرتبط با صدور مجوزهای ساخت‌وساز با حفظ هویت تاریخی و بررسی میدانی شرایط ویژه این بافت انجام شد، همچنین در این بازدید، جداره‌های واجد ارزش، لکه‌گذاری‌های تاریخی و عناصر هویتی محدوده مورد ارزیابی قرار گرفت.

در خصوص حمام تاریخی مظاهری روند مرمت، احیا و باززنده‌سازی و نحوه بهره‌برداری فرهنگی آینده بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد، در مورد خانه منصوری نیز کارشناسان ضرورت اجرای مرمت اصولی و کالبدی را مورد تأکید قرار دادند و بر لزوم حفظ اصالت معماری این خانه ارزشمند تاکید کردند، در پایان از مسجد تاریخی پارک سیفیه بازدید به عمل آمد و موضوع حفظ حریم و صیانت از هویت کالبدی بنا به ‌عنوان محور اصلی مورد بررسی قرار گرفت.   

بازدید معاون میراث‌فرهنگی همدان از بافت تاریخی ملایر

بازدید معاون میراث‌فرهنگی همدان از بافت تاریخی ملایر

انتهای پیام/

کد خبر 1404091200777
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha